Встановлення системи координат в програмі SurvX. Покроковий план дій.

Категорії

Встановлення системи координат в SurvX

Вибір системи координат на початку проекту, це база, від якої залежить правильність подальших вимірювань, розрахунків та робіт, які проводятся за допомогою програмного забезпечення SurvX.

В додатку передбачено декілька опцій встановлення та трансформації місцевої системи координат. Перед початком налаштування системи координат потрібно попередньо дізнатися, чи місцевий постачальник ГНСС мережі підтримує дані корекції RTCM по повідомленням від 1021 до 1027, а також надіслати запити до місцевого постачальника ГНСС послуг щодо CORS encrypted parameters якщо він їх підтримує. Також, якщо ви вперше працюєте в цій місцевості, бажано проконсультуватися із місцевими спеціалістами, щодо вибору найкращого способу встановлення місцевої системи координат, яка може відрізнятися не тільки у кожній країні, а і наприклад, у кожному штаті США.

Як налаштувати місцеву систему координат у програмі SurvX

Для цього потрібно зайти в додаток на перший екран Project і обрати Project Manager

Для нового проекту потрібно задати ім'я, у нас, на приклад, California 22. В пункті Coordinate systems parameters type є вибір із декількох пунктів.

Для спрощення вибору у програмі є налаштування Parameters of last project, яке дозволяє скопіювати параметри системи координат із попереднього проекту. Це зручне налаштування, якщо ви продовжуєте працювати в тій же місцевості, де і працювали до того.

Local parameters – в цьому пункті меню можна або вибрати передвстановлені параметри локальної системи координат, або ввести нові вручну, якщо вони вам відомі.

RTCM 1021 ~ 1027 parameters – протокол RTCM який вміє в своїх повідомленнях передавати параметри для трансформації систем координат в тій місцевості, де ви безпосередньо виконуєте вимірювання. Це самий простий та зручний спосіб роботи в місцевій системі координат. Для того, щоб ним скористатися попередньо потрібно уточнити у місцевого постачальника ГНСС мережі, чи підтримує він даний тип порекції по повідомленням від 1021 до 1027.

CORS encrypted parameters – щоб скористатися цією опцією необхідно подати запит до постачальника ГНСС мережі ці параметри, у випадку, ящо він їх підтримує.

Вводимо налаштування вручну. Для цього ми обираємо пункт Local parameters, після чого автоматично відкривається наступне вікно.

Далі обираємо пункт Ellipsoid Parameter і входимо в меню вибору системи координат. Обираємо Ellipsoid name потрібну із списка. ЯКщо в списку немає попередньо встановленої системи координат, яка вам потрібно, то в кінці списка буде потрібно обрати пункт Custom.

Якщо вам вже відомі налаштування трансформації, то ви можете ввести їх в наступних пунктах меню.

 

( 1 )
Рекомендовані товари

Програмне забезпечення SurPAD 4.2 для Андроїд - це бюджетне рішення, яке дозволить вам здійснювати професійні геодезичні послуги, виконувати роботи з точками, вимірювання відстаней, створення електронних карт, вихід на точку, межування.

GNSS RTK приймач GM PRO U - це двочастотний (L1, L2) 184-канальний RTK приймач з антеною, який працює одночасно з декількома супутниковими системами і приймає поправки в форматі RTCM 3.X.X. Даний приймач сумісний з будь-яким програмним забезпеченням. Нова серія приймачів GM PRO mini у компактному корпусі. 

Мультичастотний GNSS RTK приймач GM PRO L для професійного використання. Нова серія приймачів GM PRO mini у компактному корпусі. Приймач має 965 каналів зв'язку з супутниками. Працює з усіма супутниковими системами: GPS, GLONASS, GALILEO, BEIDOU, QZSS, IRNSS і може працювати в будь-якій країні світу. Розроблений для професійного використання в геодезії, сільському господарстві, лісовому господарстві та інших сферах промисловості, де важлива висока точність. 

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*