GNSS приймач Walker RTK та аналоги. Чому наше рішення краще?

Категорії

walker rtk переваги

Очікування споживачів на легкі, компактні портативні GNSS/RTK девайси триває вже не один рік. Проте, до недавнього часу вони стримувались відсутністю відповідного “заліза”, а використання обмежувалось лише великогабаритними професійними пристроями. На сьогодні, ситуація суттєво змінюється і ринок компактних GNSS/RTK приладів наразі перебуває в фазі активного зростання. Практичне застосування портативних та легких GNSS/RTK девайсів знаходить все більше галузей, навіть тих, де раніше це було не можливо.
Портативні GNSS/RTK приймачі та комплекти - ідеальне рішення для робітників “в полі” які виконують роботу на виїзді. Простота у використанні таких пристроїв, що буквально керуються однією кнопкою, дозволяє значно знизити поріг вимог до користувача.

Існуючі типи компактних GNSS/RTK приймачів

На даний час ринок даних пристроїв знаходиться на стадії бурхливого росту і кожен виробник пропонує своє бачення дизайну портативного RTK приймача. Частина із них орієнтується на вузьку цільову аудиторію і намагається зробити пристрій тільки під неї, інші - розробляють універсальну конструкцію, яка з великою ймовірністю підійде будь-кому хто зацікавлений у купівлі компактного GNSS/RTK девайса.

Наприклад, компанія SXBlue створила своє рішення на базі 8ми дюймового планшету із RTK модулем та Helix антеною, яке позиціонується як пристрій для збирання даних. Це рішення можна вважати спеціалізованим, так як RTK модуль вбудовано безпосередньо у планшет і користувач не має можливості замінити його наприклад, на більш компактний смартфон, чи інший пристрій. Моноблочна конструкція, яка об’єднує контролер та RTK модуль у одному девайсі також створює додаткові ризики в плані надійності. Якщо планшет вийшов з ладу, то скористатися RTK без його повної заміни не можливо.

Ще одним прикладом подібного рішення є планшет  LT700H Rugged RTK від британської компанії RTKF. Як і рішення від SXBlue він має моноблочну конструкцію на базі планшету із програмним забезпеченням для точного землеробства.

Іншим напрямком є створення невеликих пристроїв RTK кишенькового формату, який дійсно завдяки малим габаритам може поміститися у кишеню одягу. За приклад таких рішень можна взяти пристрій xML2 від шведського виробника Carlson. Це компактний пристрій на базі Helix антени із підтримкою високоточної координатної зйомки в режимі RTK. Може інтегруватися із будь-яким захищеним смартфоном. Подібне, компактне рішення під назвою Reach RX також планує представити компанія Emlid. Це стильний девайс в волого- пилозахищеному корпусі із невеликими габаритами. 

Кишенькові формати пристроїв легкі, компактні, проте не завжди зручні під час роботи. Смартфон або планшет не мають загального кріплення з приймачем, що іноді потребує задіяння обидвох рук під час роботи, а це нівелює зручність використання для “польових” робітників.

Чим рішення Walker RTK краще за аналоги?

При розробці Walker RTK ми орієнтувалися насамперед на створення універсального девайсу, який би був максимально “гнучким” у його використанні та підходив як професійним користувачам, так і аудиторії із більш простими задачами. RTK приймач є окремим незалежним пристроєм, що інтегрується із будь-яким смартфоном чи планшетом через Bluetooth або BLE без жодних дротових з'єднань.

Ергономічна конструкція корпусу Walker RTK дозволяє зручно тримати його однією рукою, або використовувати стандартні тримачі для трубчастих конструкцій. Вихід з ладу планшету чи смартфону ніяким чином не впливають на роботоздатність Walker RTK, ви можете підімкнути справний та продовжити роботу.

Наявність універсального тримача смартфону або планшету який закріпляється безпосередньо на корпусі Walker RTK створює єдину конструкцію, якою легко користуватися однією рукою.

Корпус із надміцного алюмінієвого сплаву із захисним покриттям витримує захист від падінь без будь-яких наслідків  навіть на бетонну поверхню, що є суттєвою перевагою над іншими конструкціями подібних пристроїв.

В цілому можна зробити висновок, що Walker RTK одне із найбільш вдалих функціональних рішень в сегменті компактних GNSS/RTK пристроїв, які вже з’явилися у вільному продажу.

( 8 )
Рекомендовані товари

Walker RTK з професійним геодезичним мобільним додатком SurPAD - це ідеальний комплект для геодезичної зйомки, а також для 3D-зйомки оглядових люків, тротуарів, бордюрів, сходинок, елементів ландшафту, а також картування траншей та підземних комунікацій електричних, газових, водопровідних і каналізаційних мереж. 

Компактний і простий у використанні ідеальний інструмент для 3D-зйомки оглядових люків, тротуарів, бордюрів, сходинок, елементів ландшафту, а також картування траншей та підземних комунікацій електричних, газових, водопровідних і каналізаційних мереж.

Повний комплект обладнання Walker RTK з професійним геодезичним мобільним додатком SurPAD 4.2 - це ідеальний комплект для геодезичної зйомки, а також для 3D-зйомки оглядових люків, тротуарів, бордюрів, сходинок, елементів ландшафту, а також картування траншей та підземних комунікацій електричних, газових, водопровідних і каналізаційних мереж. 

Коментарі
Isidro Carrillo Blázquez
04.11.2023, 12:32
Hello. I am interested in the WALKER RTK L1/L2.
I have some questions.
- In Spain we have a network of CORS reference stations to work in RTK mode through NTRIP. The nearest reference station to my workplace is about 50 km away.
Can I connect with the Walker rtk to these cors stations?
How much maximum PPM error does it have at that distance?
- What file import and exortion format does it support, CSV, KML...etc?
- Can you work with the SW Maps application?
Thank you
Адміністратор gpsgeometer.com
06.11.2023, 09:35
Isidro Carrillo Blázquez,
Hello Isidro Carrillo Blazquez,
Thank you for contacting our company.
My name is Vitaly Gemay.
You have had several questions regarding our Walker RTK GNSS receiver:
1. We did not test the possibility of working from one base station at a distance of 50 km, since almost everywhere there is a VRS network service that creates a virtual reference station, and a long baseline is not a problem.
But I have asked my colleague to check it. I think that later we will be able to give a more specific answer.
2. Walker RTK receiver is the same as other geodetic receivers. According to the RTK standard, we add 1 cm for every 10 km of distance from the base station. Thus, at the distance of 50 km you will have an extra 5 cm of error.
3. File formats are the responsibility of the software. The receiver provides data in NMEA format via Bluetooth. We recommend using the geodetic program SurPad 4.2. More details: https://surpadapp.com/
4. Yes, you can work with any program that can work with Bluetooth receivers. The program may have a built-in NTRIP client, or you will need to configure it separately.

Please feel free to contact me if you have any questions.
Isidro
26.10.2023, 14:26
Hola, que precio o cuánto cuesta en moneda euro el Walker RTK L/1 L/2 ?
Адміністратор gpsgeometer.com
26.10.2023, 20:54
Isidro, El receptor Walker RTK cuesta 1150 EUROS. Aquí está la página del producto: https://gpsgeometer.com/es/products/handheld-dual-frequency-gnss-receiver-walker-rtk?currency_id=5
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*