Новий чи бу агронавігатор. Переваги та недоліки

Kategorie

новий чи бу агронавігатор

Відомо, що встановлений на трактор або комбайн агронавігатор вже з перших годин використання економить 15-20% коштів на ПММ, ЗЗР та заробітну плату. Прийнявши рішення про купівлю курсовказівника фермери зіштовхуються із дилемою - купувати відразу новий, чи зекономити кошти та купити бу агронавігатор. 
Розглянемо всі за і проти купівлі бу курсовказівників і чи варто їх купувати в перспективі довготривалого використання.

Переваги купівлі бу агронавігаторів

Аналіз запитів показав, що найбільшою популярністю користується бу навігація від відомих брендів Trimble, TeeJet, Claas, Leica, Hexagon та інш. Фермери, які розглядають навігацію від цих брендів в першу чергу спираються на їх популярність на надійність перевірену часом. 
Дійсно, купуючи агронавігацію від перевіреного світового бренду, навіть бувшу у використанні та не самої нової моделі є деяка впевненість, що вона ще довго прослужить і буде працювати із очікуваними від неї результатами. 

Із основних перваг бу агронавігації можна відмітити:

  • економія коштів
  • популярний перевірений виробник
  • якість від надійного бренду

Недоліки купівлі бу агронавігації

Не дивлячись на переваги, які дає купівля бу навігатора від відомого бренду, є багато ризиків, які пов’язані з цим рішенням.

1. Відсутність підтримки декількох супутникових систем

Деякі не звертають на це увагу, та рахують, що це дрібниця. Наприклад, популярний бу навігатор Trimble EZ 250, який почав випускатися ще у 2008 році та вже знятий із виробництва працює тільки на GPS сигналі, що значно обмежує його точність та географію застосування. Відповідно бу агронавігатори старих моделей мають меншу точність та надійність утримання сигналу ніж нові та сучасні.

2. Відсутність запасних частин на випадок ремонту

Експлуатація агронавігації зазвичай проходить в інтенсивному режимі із взаємодією на неї пилу, перепаду температур, вологи та вібрації. Купуючи курсовказівник, який вже експлуатувався не один рік є великий ризик, що він вийде швидко з ладу. Ремонт, особливо моделей які вже не випускаються, може обійтися занадто дорого, або взагалі буде неможливим через відсутність запасних частин.

3. Застаріле та неоновлюєме програмне забезпечення

Програмне забезпечення для агронавігатора не менш важливе ніж саме “залізо”. Практично всі бу моделі навігаторів не мають підтримки та оновлення ПЗ до сучасних версій. Відповідно є ризик, що вони взагалі перестануть з часом працювати, або не будуть підтримувати нових потрібних функцій.

4. Низька швидкість роботи.

Обладнання, яке почало випускатися багато років назад використовує застарілу елементу базу, яка призводить до “тормозів” у роботі, навігатор гріється і періодично самостійно вимикається.

Який навігатор на трактор купувати щоб він був не дорогий, сучасний та надійний

Серед прихильників бувших в експлуатації агронавігаторів є думка, що нова навігація дуже дорога, а та, що дешевше буде гірша за бу. Проте, це не так. Якщо проаналізувати модельний ряд бу та нових якісних курсовказівників по характеристикам та цінам, то можна знайти цілком пристойні нові моделі, які будуть або дешевші, або в тому ж ціновому діапазоні.

Саме керуючись такими принципами ми розробляли свою лінійку агронавігації Геотрек, яка включає як професійні сучасні моделі, так і більш дешеві - бюджетні. Головним принципом є те, що точність водіння та функціональні можливості всіх наших моделей, не залежно від ціни, відповідають професійній. Відмінність є тільки в деяких додаткових опціях, наприклад, покращеному пило- та вологозахисту. Таким чином, купуючи навіть бюджетний комплект агронавігації, як Geotrack Lite ви отримуєте сучасні функціональні можливості, точність на рівні 10-15 см від ряду до ряду на безкоштовному сигналі та сучасний додаток для паралельного водіння Геотрек EVO на базі сучасної ОС Android.
На відміну від старих бу моделей агронавігації, наша агронавігація постійно оновлюється, підтримує всі відомі супутникові системи та швидко працює.

Відповідно, можна зробити висновок, що зупинившись на правильному виробнику навігації цілком реально придбати відразу новий агронавігатор без додаткових ризиків, які пов’язані із купівлею бу, та при цьому не переплатити.

( 7 )
Mogą Cię zainteresować

Zestaw systemu nawigacji rolniczej Geotrack Lite RTK oparty jest na 8,7-calowym wyświetlaczu Samsung z LTE, oprogramowaniem geotrack oraz dwuczęstotliwościowym odbiornikiem GM SMART L1/L2. Jest to budżetowy system agronawigacji z RTK, który pracuje z dokładnością do 2,5 cm. Do uzyskania dokładności centymetrowej potrzebne są poprawki RTK lub własna stacja bazowa.

( 12 )
0,00
35 000,00

Zestaw system kontroli jazdy równoległej Geotrack Lite jest oparty na 8,7-calowym wyświetlaczu firmy Samsung, oprogramowaniu geotrack i odbiorniku GM PRO. Odbiornik GM PRO posiada specjalny programowy filtr wygładzania, który został opracowany do użytku w rolnictwie. Dzięki filtrowi wygładzającemu zapewniona jest wysoka dokładność jazdy równoległej. Odbiornik posiada 335 kanałów do współpracy ze wszystkimi dostępnymi systemami satelitarnymi: GPS, GLONASS, GALILEO, BEIDOU, QZSS, SBAS. Zapewnia dokładność jazdy równoległej na poziomie 15 cm od rzędu do rzędu.

Zestaw agronawigacyjny Geotrack Explorer PLUS to nowe rozwinięcie GeoMeter z oprogramowaniem serii EVOLUTION, które zapewnia dokładność jazdy równoległej 15 cm od rzędu do rzędu (przy bezpłatnym sygnale satelitarnym) oraz możliwość połączenia z RTK i uzyskania dokładności 1-3 cm.

Komentarz
Brak recenzji
Napisz swój komentarz
Nazwać*
Email
Wpisz swój komentarz*