La mejor oferta de nuestros productos para clientes del Reino Unido y la UE con cero aranceles en toda la mercancía procedente de Ucrania.
La mejor oferta de nuestros productos para clientes del Reino Unido y la UE con cero aranceles en toda la mercancía procedente de Ucrania.

Новий чи бу агронавігатор. Переваги та недоліки

Categorías

новий чи бу агронавігатор

Відомо, що встановлений на трактор або комбайн агронавігатор вже з перших годин використання економить 15-20% коштів на ПММ, ЗЗР та заробітну плату. Прийнявши рішення про купівлю курсовказівника фермери зіштовхуються із дилемою - купувати відразу новий, чи зекономити кошти та купити бу агронавігатор. 
Розглянемо всі за і проти купівлі бу курсовказівників і чи варто їх купувати в перспективі довготривалого використання.

Переваги купівлі бу агронавігаторів

Аналіз запитів показав, що найбільшою популярністю користується бу навігація від відомих брендів Trimble, TeeJet, Claas, Leica, Hexagon та інш. Фермери, які розглядають навігацію від цих брендів в першу чергу спираються на їх популярність на надійність перевірену часом. 
Дійсно, купуючи агронавігацію від перевіреного світового бренду, навіть бувшу у використанні та не самої нової моделі є деяка впевненість, що вона ще довго прослужить і буде працювати із очікуваними від неї результатами. 

Із основних перваг бу агронавігації можна відмітити:

  • економія коштів
  • популярний перевірений виробник
  • якість від надійного бренду

Недоліки купівлі бу агронавігації

Не дивлячись на переваги, які дає купівля бу навігатора від відомого бренду, є багато ризиків, які пов’язані з цим рішенням.

1. Відсутність підтримки декількох супутникових систем

Деякі не звертають на це увагу, та рахують, що це дрібниця. Наприклад, популярний бу навігатор Trimble EZ 250, який почав випускатися ще у 2008 році та вже знятий із виробництва працює тільки на GPS сигналі, що значно обмежує його точність та географію застосування. Відповідно бу агронавігатори старих моделей мають меншу точність та надійність утримання сигналу ніж нові та сучасні.

2. Відсутність запасних частин на випадок ремонту

Експлуатація агронавігації зазвичай проходить в інтенсивному режимі із взаємодією на неї пилу, перепаду температур, вологи та вібрації. Купуючи курсовказівник, який вже експлуатувався не один рік є великий ризик, що він вийде швидко з ладу. Ремонт, особливо моделей які вже не випускаються, може обійтися занадто дорого, або взагалі буде неможливим через відсутність запасних частин.

3. Застаріле та неоновлюєме програмне забезпечення

Програмне забезпечення для агронавігатора не менш важливе ніж саме “залізо”. Практично всі бу моделі навігаторів не мають підтримки та оновлення ПЗ до сучасних версій. Відповідно є ризик, що вони взагалі перестануть з часом працювати, або не будуть підтримувати нових потрібних функцій.

4. Низька швидкість роботи.

Обладнання, яке почало випускатися багато років назад використовує застарілу елементу базу, яка призводить до “тормозів” у роботі, навігатор гріється і періодично самостійно вимикається.

Який навігатор на трактор купувати щоб він був не дорогий, сучасний та надійний

Серед прихильників бувших в експлуатації агронавігаторів є думка, що нова навігація дуже дорога, а та, що дешевше буде гірша за бу. Проте, це не так. Якщо проаналізувати модельний ряд бу та нових якісних курсовказівників по характеристикам та цінам, то можна знайти цілком пристойні нові моделі, які будуть або дешевші, або в тому ж ціновому діапазоні.

Саме керуючись такими принципами ми розробляли свою лінійку агронавігації Геотрек, яка включає як професійні сучасні моделі, так і більш дешеві - бюджетні. Головним принципом є те, що точність водіння та функціональні можливості всіх наших моделей, не залежно від ціни, відповідають професійній. Відмінність є тільки в деяких додаткових опціях, наприклад, покращеному пило- та вологозахисту. Таким чином, купуючи навіть бюджетний комплект агронавігації, як Geotrack Lite ви отримуєте сучасні функціональні можливості, точність на рівні 10-15 см від ряду до ряду на безкоштовному сигналі та сучасний додаток для паралельного водіння Геотрек EVO на базі сучасної ОС Android.
На відміну від старих бу моделей агронавігації, наша агронавігація постійно оновлюється, підтримує всі відомі супутникові системи та швидко працює.

Відповідно, можна зробити висновок, що зупинившись на правильному виробнику навігації цілком реально придбати відразу новий агронавігатор без додаткових ризиків, які пов’язані із купівлею бу, та при цьому не переплатити.

( 7 )
Te puede interesar

El kit de navegación para equipos agrícolas Geotrack Lite RTK se basa en una pantalla Samsung de 8,7 pulgadas con LTE, software geotrack y un receptor GM SMART L1/L2 de doble frecuencia. Este es un sistema económico de agronavegación con RTK que funciona con una precisión de hasta 2,5 cm. El receptor GM SMART de doble frecuencia tiene 698 canales para trabajar con todos los sistemas satelitales disponibles: GPS, GLONASS, GALILEO, BEIDOU, QZSS, SBAS . La precisión centimétrica requiere correcciones GNSS RTK o una estación base GNSS personalizada.

Sistema de navegación Geotrack Lite tiene una pantalla Samsung de 8.7 pulgadas, software "geotrack" y un receptor GM PRO GNSS. Gracias al receptor GM PRO es abastecida una alta exactitud de la conducción paralela. El receptor dispone de 335 canales para trabajar con todos los sistemas de satélite disponibles: GPS, GLONASS, GALILEO, BEIDOU, QZSS, SBAS. Proporciona precisión de conducción paralela, al nivel de 15 cm de fila a fila.

El sistema de navegación Geotrack Explorer PLUS proporciona una precisión de conducción paralela a un nivel de 15 cm de fila a fila, y la capacidad de conectarse a RTK y obtener una precisión de 1-3 cm.

Comentarios
Aún no hay reseñas
Escribe tu comentario
Nombre*
Email
Introduce tu comentario*