Використання агронавігації Geotrack та платформи Агропрофіль. Кейс для сервісних компаній сільгосптехніки в оренду

Категорії

Контроль сільгосптехніки в оренду

Послуга оренди тракторів, комбайнів, сівалок та інших сільгоспмашин наразі одна із найбільш актуальних в Україні. Багато невеликих та середніх фермерських господарств користуються послугою оренди сільгосптехніки переважно у пікові періоди - для посівних робіт, збирання врожаю або заготівлі кормів. 
Сервісні компанії, що надають послуги оренди сільгосптехніки, максимально зацікавлені у ефективному її використанні, бо кожна додаткова година чи гектар роботи приносить прибуток.

Які показники можна контролювати для ефективного використання орендованої сільгосптехніки

Бізнес із оренди сільгосптехніки базується на максимально інтенсивному її використанні з одного боку, та зменшенні витрат на експлуатацію з іншого. Головний шлях зменшення експлуатаційних витрат - це їх контроль. Скільки гектар чи годин був задіяний в роботі трактор або комбайн, які роботи виконувались, чи ефективно було прокладено гони, яка величина пауз в роботі та скільки їх було дозволяють зрозуміти наскільки ефективно експлуатується орендована техніка.

Наявність максимальної кількості даних про використання орендованого трактора або комбайна дозволяє:

  • Зменшити витрати на паливо-мастильні матеріали
  • Зменшити витрати на ремонт та запасні частини
  • Повноцінно контролювати використання техніки за призначенням
  • Ефективно планувати логістику переміщення сільгосптехніки між замовниками
  • Планувати завантаження техніки на наступний рік виходячи із статистики використання минулих сезонів

Як GNSS/RTK навігація та онлайн платформа Агропрофіль допомагають ефективно використовувати трактори, комбайни та сільгоспмашини

Процес контролю використання сільгосптехніки складається з двох складових.
Перша - збирання даних про її експлуатацію, що забезпечується встановленням системи навігації. 
Друга - управління та аналіз зібраних даних, яке забезпечується відповідним програмним забезпеченням.

Аналіз пропозицій в Україні, щодо наявності систем агронавігації на тракторах та комбайнах, які надаються в оренду сервісними компаніями, показав, що лише половина з них обладнана курсовказівниками чи автопілотами. При цьому, лише 20% користуються онлайн платформами або спеціалізованим програмним забезпеченням для обробки отриманих даних і подальшого їх аналізу.

Геометр вже протягом багатьох років допомагає аграріям вивести використання сільгосптехніки на максимально ефективний рівень. Завдяки розробленій екосистемі, яка включає надійну високоточну GNSS/RTK агронавігацію з власним фірмовим додатком для паралельного водіння Geotrack на Android та онлайн платформі Агропрофіль для ефективного менеджменту використання техніки, це доступно і для сервісних компаній з надання послуг оренди сільгосптехніки. Завдяки цьому, вони можуть оптимізувати використання кожної одиниці свого технічного парку.

Найбільш популярними нашими рішеннями є професійні системи агронавігації Geotrack Explorer Plus, які можуть працювати на безкоштовному сигналі із точністю 10-15 см, або в режимі RTK з точністю 1-2 см. Пропонуємо також і бюджетні системи Geotrack Lite, які дешевше на 30%, але мають таку ж саму високу точність і функції.

Онлайн платформа Агропрофіль доступна безкоштовно для всіх користувачів навігації Geotrack і дозволяє вести:

  • раннє планування сезонів робіт,
  • облік і планування витрат матеріалів,
  • складання нарядів на роботи,
  • контроль виконання робіт,
  • облік використання с/г техніки,
  • контроль за технікою.

Застосування обладнання від  Геометр для компаній оренди сільгосптехніки дозволить збільшити прибуток на 15-20%, що є суттєвим показником у цій ніші бізнесу.

( 8 )
Рекомендовані товари

Комплект агронавігації ГеоТрек Експлорер PLUS - нова розробка компанії ГеоМетр з програмним забезпеченням серії EVOLUTION, що забезпечує точність паралельного водіння на рівні 15 см від ряду до ряду, та можливістю підключення до RTK і отримання точності в 1-3 см. Дисплей ГеоТрек Експлорер PLUS має покращенні технічні характеристики, та готовий до стабільної роботи для обробки великих площ. 

Комплект агронавігації Геотрек Lite RTK створений на базі дисплея Samsung 8,7 дюймів з LTE, програмного забезпечення geotrack та двочастотного приймача GM SMART L1/L2. Це бюджетна система агронавігації з RTK, яка працює з точністю до 2,5 см. Для отримання сантиметрової точності потрібні поправки RTK або власна базова станція. 

Платформа Агропрофіль розкриває величезний потенціал використання GPS/GNSS приладів, доповнюючи їх функціональність повноцінним планувальником сільськогосподарських робіт, розширеною інформацією про кожне поле, GPS контролем розташування с/г техніки та багатьом іншим. 

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*