Особливості використання GNSS RTK у сільському господарстві

Категорії

Використання технології GNSS RTK в аграрному секторі дозволяє впроваджувати сучасні методи вирощування культур, оптимізувати роботу техніки, людських ресурсів та значно зекономити паливо й інші матеріали завдяки автоматизації та високій точності виконуваних робіт.

геодезичне обладнання GNSS RTK

Для виконання агротехнічних завдань застосовуються системи агронавігації, такі як системи паралельного водіння та автопілоти (системи автоматичного підрулювання), оснащені RTK-приймачами. Всі ці системи працюють у глобальній системі координат і не потребують прив’язки до місцевих координатних систем, таких як СК-63 або УСК-2000. Використання RTK у агронавігації надає аграріям широкі можливості, а власні базові станції є доцільним рішенням. Компанія «Геометр» є українським виробником професійних GNSS RTK базових станцій, які постачаються аграрним підприємствам. Базові станції RTK від «Геометр» відзначаються високою якістю, довговічністю та мають значно нижчу вартість порівняно з імпортними аналогами.

Однак для певних завдань в аграрних вимірюваннях, зокрема кадастрових робіт, мережеві GNSS-корекції стають незамінними. Українська мережа CORS GNSS RTK пропонує спеціальні тарифи для таких випадків: подобові та тижневі доступи до мережі корекцій. Це ідеальне рішення для агрокомпаній, які зазвичай використовують власні базові станції для агронавігації, але інколи орендують доступ до геодезичної мережі для межування, залучення нових земель та точного визначення геодезичних координат у системах СК-63 або УСК-2000. 

( 21 )
Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*