La mejor oferta de nuestros productos para clientes del Reino Unido y la UE con cero aranceles en toda la mercancía procedente de Ucrania.
La mejor oferta de nuestros productos para clientes del Reino Unido y la UE con cero aranceles en toda la mercancía procedente de Ucrania.

GPS RTK комплекти для землевпорядників та геодезистів. Як зробити винос меж земельної ділянки швидко та якісно

Categorías

Земля завжди була цінним ресурсом та основою господарських і побутових відносин, а її розподіл та облік їх фундаментом. Як ніколи до цього, в Україні стала потреба в проведенні робіт із землевпорядкування після переходу землі у статус товару. Це спричинило різкий ріст заявок на проведення землевпорядних робіт, що, в свою чергу, викликало збільшене навантаження на сервісні організації, що надають послуги розмежування та виносу меж земельних ділянок. В таких умовах, інженери-геодезисти повинні мати у своєму арсеналі надійне обладнання, що підвищить їх продуктивність, буде надійним та простим у користуванні.

Які прилади використовують для виносу меж земельної ділянки та інших робіт із розподілу землі

Раніше, роботи із відновлення встановлених раніше межових знаків, вирішення межових спорів, придбання ділянки новим власником, встановлення паркану чи буріння свердловин проводили переважно із використанням електронних тахеометрів, які давали достатню точність для виконання таких робіт. Тим не менш швидкість роботи з ними залежала в першу чергу від кваліфікації спеціаліста і тільки потім від технічних характеристик приладу.

З точки зору землевласника, чи замовника робіт, не має особливої різниці, яким приладом користується геодезист-землевпорядник, головне це результат і отримані на руки відповідні документи. Що стосується інженера-геодезиста, то прилад, який він використовує в своїй роботі має величезне значення. І тут ключовим є не тільки точність приладу, а і швидкість роботи з ним, зручність обробки результатів і навіть його вага. Так як від цього буде залежати час, що буде витрачено на проведення робіт із виносу земельної ділянки. Сьогодні, перевірені часом електронні тахеометри поступово звільняють місце для нової ери геодезичних приладів - GPS RTK комплектам, які із розвитком мережі базових RTK станцій в Україні стають все більш популярними для точним вимірів земельних ділянок.

Що собою представляють GPS RTK комплекти та які вони мають переваги перед тахеометрами

Для початку розберемося що таке RTK і яке значення він має для точності вимірювань.
RTK - це система (метод) отримання координат та висот місцевості із сантиметровою точністю за допомогою супутникової системи навігації та отримання поправок від базової RTK станції.

Стандартна комплектація геодезичних приладів, які працюють із точність RTK включає в себе безпосередньо RTK приймач, який приймає координати від базової станції, контролер куди виводяться данні і де є можливість їх обробляти, триногу, чи вішку і додаткові аксесуари (акумулятори, зарядні пристрої, тримачі, кейс для перенесення та інше). Весь комплект працює під управлінням спеціалізованого програмного забезпечення, яке встановлюють на контролер і яке дозволяє проводити відповідні маніпуляції з отриманими даними.

У якості контролера можуть використовуватися як спеціалізовані пристрої із однойменною назвою, так і екстремально захищені смартфони. Перевага останніх в тому, що у них є можливість апгрейду ПО до більш нових версій і відповідно використання більш швидкого ПО із розширеними функціями.
RTK приймачі також мають деякі відмінності між собою. Є двочастотні та мультичастотні, що можуть підтримувати різну кількість каналів. Більш складні та відповідно дорогі моделі мають систему врахування поправок нахилу RTK ровера (так звані IMU датчики), але для геодезичних задач із виносу меж земельної ділянки та інших подібних робіт вони фактично не використовуються.

Який GPS RTK комплект вибрати для робіт із виносу меж земельної ділянки

Для професійних цілей у виборі слід орієнтуватися на спеціалізовані RTK приймачі, які працюють із платними поправками (сигналом), якщо є потреба перевірити власні ділянки, без офіційного документального підтвердження, то можна розглянути також і одночастотні приймачі, які працюють в режимі DGPS (покращеного безкоштовного сигналу) але є RTK ready, тобто у випадку потреби можна під ’єднатися до мережі платних поправок.

Слід також звернути увагу і на контролер та ПЗ, яке на нього встановлюється. Якщо прилад комплектується спеціалізованим контролером, то практично на 100% гарантовано, що ПЗ на ньому вже буде не самої нової версії, може мати не українізований чи русифікований інтерфейс, а за розширення функціональних можливостей потрібно буде доплатити. В такому випадку краще віддати перевагу пило- та вологозахищеним смартфонам, які працюють під управлінням нової версії операційної системи та отримувати оновлення спеціалізованого ПЗ.

В Україні представлено широкий вибір GPS RTK комплектів для геодезичних робіт, які відомих закордонних виробників (Leica, Trimble, Topcon) так і національних лідерів галузі, як компанія Геометр.
Ми пропонуємо надійні GPS RTK комплекти із двочастотними та мультичастотними приймачами для виконання геодезичних робіт підвищеної точності, що справляться із будь-якою із задач:

  • Межування
  • Прив’язка точок до місцевості
  • Вихід на точку
  • RTK зйомка
  • Вимірювання невеликих площ
  • Створення карти полів
  • Облік проведених робіт
  • Визначення площі земельної ділянки
  • Визначення відстаней
  • Збереження координат
  • Звіряння із картами Держгеокадастру.

Усі GPS RTK комплекти Геометр укомплектовані надійним та сучасним захищеним за військовим стандартом смартфоном із встановленим фірмовим ПЗ Geometer або Survx.

( 16 )
Te puede interesar
( 19 )
0,00
13 530,00

El software SurvX para Android es una solución económica que le permitirá realizar servicios topográficos profesionales, medir distancias, crear mapas electrónicos, replanteo topográfico, topografía.

Comentarios
Aún no hay reseñas
Escribe tu comentario
Nombre*
Email
Introduce tu comentario*